Meer over mij

Joke de Meris

Mijn naam is Joke de Meris, Ik ben in 1962  in Den Haag geboren  en  opgegroeid in Brabant. Ik ben moeder van 2 fantastische kinderen en oma van twee lieve  kleindochters.

Naast mijn  lichaamsgerichte praktijk Balans in een Veranderd Leven ben ik werkzaam als  CVA nazorg-verpleegkundige in het Haaglanden Medisch Centrum. Hier mag ik patiënten begeleiden, die na een herseninfarct of hersenbloeding vanuit het ziekenhuis weer thuis zijn, om opnieuw vorm te geven aan hun leven.

( CVA staat voor Cerebraal Vasculair Accident, dit staat voor  een ongeluk in de bloedvaten in de hersenen )

In de loop der jaren heb ik veel kennis opgedaan over niet aangeboren hersenletsel ( NAH) en de gevolgen daarvan in het dagelijks leven.

Mijn beide ouders heb ik mogen verzorgen en begeleiden  in de laatste fase van hun leven. Een indrukwekkend proces van afscheid nemen waar ik als verpleegkundige op de afdeling  veel mee te maken had.  Terminale zorg, is zorg waar mijn hart naar uit gaat.

Daarnaast neem ik mijn levenservaring mee in het werk in mijn praktijk

Opleidingen

In Amsterdam heb ik de opleiding tot biodynamisch psychotherapeut gevolgd bij het Nederlands Instituut voor Biodynamische psychologie.(NIB). Biodynamische therapie is een lichaamsgerichte behandeling waarbij er van het principe wordt uitgegaan dat lichaam en geest een zijn en het lichaam een zelf genezend vermogen heeft. Dit vermogen stimuleren we tijdens de behandeling.

Aanvullend heb ik de opleiding psychologische basiskennis via Con Amore gevolgd. Een verrijking in mijn kennis over diverse psychologische ziektebeelden.

Eerder heb ik bij het Tarazat instituut mijn NLP ( Neuro Linguïstisch Programmeren) practitionar en master gehaald.

Hier heb ik veel geleerd over onze manier van communiceren, bewust en onbewust, verbaal en non-verbaal. NLP geeft inzicht in de wijze waarop je waarneemt, hoe je een persoonlijk ‘model van de wereld’ opbouwt en hoe je dat tot uitdrukking laat komen in gedrag, emoties en taal. NLP is een effectieve manier om snel tot de kern van een probleem te komen.

Tijdens deze opleiding ben ik ook in contact gekomen met systemisch werk en woon regelmatig opstellingsavonden bij. Het verbaast me telkens weer hoeveel  informatie we onbewust bij ons dragen uit vroegere generaties.

Vrijwilligers werk

Voor de Nederlandse Hemofilie Vereniging (NVHP) ben ik contactpersoon voor patiënten met de ziekte van Von Willebrand, een bloedstollingsziekte en zit ik in de werkgroep zorg en onderzoek.